Student & Stad over: Groningse nachtleven

Opgericht door studenten, voor studenten

Stem

Het bruisende nachtleven van Groningen is uniek — de kroegen liggen op kruipafstand van elkaar en strenge sluitingstijden bestaan niet. Student & Stad koestert dit unieke karakter van de stad. De waarde van onze nachtcultuur wordt door veel partijen onderschat. Wij willen dit veranderen, én het Groningse uitgaansleven bevorderen.

“Student en Stad omarmt het unieke karakter van het Groningse nachtleven, maar we willen het nachtelijke feesten naar nieuwe hoogten tillen.”

Student en Stad erkent de waarde van de gevarieerde kroegencultuur in Groningen, maar gaat verder dan alleen het behoud ervan. Wij pleiten voor een breder scala aan nachtelijke activiteiten, muziekgenres en subculturen. Dit verrijkt het culturele (nacht)aanbod van de stad. Ons streven naar meer diversiteit draagt bij aan een avontuurlijke en inclusieve nachtelijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt en alle interesses vertegenwoordigd zijn.

Daarnaast valt er nog veel winst te behalen op het gebied van veiligheid. Student en Stad zet zich in voor het creëren van een veilig nachtleven, waarin zowel bezoekers als personeel zich onbezorgd kunnen bewegen. Door te investeren in adequate beveiliging, bewustwording rondom grensoverschrijdend gedrag en een nauwe samenwerking met horeca ondernemers, streven wij ernaar om het uitgaansgebied van Groningen te transformeren in een plek waar veiligheid en vermaak hand in hand gaan.

Student en Stad omarmt het unieke karakter van het Groningse nachtleven, maar we willen het nachtelijke feesten naar nieuwe hoogten tillen. Met een focus op diversiteit en veiligheid streven we naar een nachtleven dat niet alleen uniek is, maar ook inclusief, divers en veilig voor iedereen. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet dansen zonder zorgen?