Verkiezingsprogramma

De komende vier jaar zetten wij ons in om Groningen jong te houden. Een stem op ons is een stem voor een energieke stad. Wij komen op voor de belangen van jongeren in Groningen, maar zijn er ook voor de rest van de stad. Met een jonge, vooruitstrevende houding bedrijven wij de politiek. Anders dan andere partijen kiezen wij altijd voor innovatie, levendigheid en de kenniseconomie. In ons verkiezingsprogramma kan je uitgebreid lezen hoe we dit willen gaan doen.

Klik hier om ons verkiezingsprogramma 2018-2022 te bekijken!

Heb je liever een kort overzicht? Dat vind je hier onder.

Student en Stad durft

... huisjesmelkers aan te pakken

Door een tekort aan betaalbare woningen betalen huurders vaak een te hoge huur of krijgen huurders te maken met wangedrag van hun huisbaas. Om dit in de toekomst te voorkomen moet het mogelijk zijn om de vergunning van huisjesmelkers in te trekken.

Lees hier meer

... evenementen vrijer spel te geven

Groningen is een jonge en bruisende stad met een breed aanbod aan evenementen, cultuur en sport. Evenementen moeten vrijer spel krijgen. De regels kunnen worden versoepeld, zonder voor onnodige overlast te zorgen. 

Lees hier meer

... de fietser ruim baan te geven

Fietsen is een duurzame manier van reizen, gezond voor mensen en ook nog eens snel en betrouwbaar. Het aantal fietsers in Groningen willen we verder laten groeien. Autogebruik moet in de stad worden ontmoedigd.

Lees hier en hier meer

... Groningen te vergroenen

We willen dat de gemeente in 2035 energieneutraal is. Dit doen we door meer groene energie op te wekken, van het gas af te stappen, het vervoer in de stad schoner te maken, daken letterlijk te vergroenen en het aantal bomen in de stad jaarlijks uit te breiden.

Lees hier meer

... van kennis werk te maken

Groningen moet dé start-up stad van Nederland worden. Daarnaast moeten start-ups dermate worden ondersteund dat zij zich ontwikkelen tot (middel-)grote bedrijven (scale-ups) die voor extra werkgelegenheid zorgen.

Lees hier meer