Stad om in te werken

Groningen heeft als ambitie om dé start-up stad van Nederland te worden. De stad timmert op dit gebied al een aantal jaren hard aan de weg. Tot op heden moet Groningen alleen Amsterdam nog voorrang verlenen op het gebied van start-ups en Student & Stad vindt dat de stad met de groei van de start-ups, scale-ups en bedrijven mee moet groeien. Investeren hierin is onder andere mogelijk door als gemeente zelf klant te zijn bij innovatieve bedrijven.

 

Scale-ups

Start-ups veranderen in scale-ups. Dit willen we graag faciliteren en daarmee veranderen de faciliteiten die deze ondernemingen nodig hebben. Het is van belang dat de stad mee blijft denken en bewegen om de juiste faciliteiten te creëren die het mogelijk maken voor deze scale-ups om zich hier verder te ontwikkelen, in plaats van dat ze uitvliegen naar de randstad. Concreet willen wij start-ups en scale-ups in een vroeg stadium betrekken bij handelsmissies, een living lab in Groningen realiseren waar bedrijven ontwikkelingen en concepten kunnen testen en onderzoeken en het platform ‘start-up city’ uitbreiden.

 

Eén platform

Eén duidelijk aanspreekpunt en één platform waar hulp beschikbaar is indien start-ups deze nodig hebben. Dat is wat jonge ondernemers nodig hebben. Momenteel zijn er in Groningen meerdere platformen actief die elkaar doorkruisen. Allen leveren goed werk, maar het is voor start-ups niet altijd duidelijk waar ze moeten zijn voor welke hulp of informatie. 

 

 

Gemeente als klant

Om start-ups vanaf het begin bij te staan kan de gemeente achter hen gaan staan en hen actief ondersteunen als klant. Dit biedt start-ups houvast en zekerheid naar de toekomst. Daarnaast geeft het een groot aantal andere voordelen waaronder het laten zien van vertrouwen van de gemeente in de ondernemers in de stad. Maar ook omdat het goed is voor de uitstraling van de start-ups zelf. Met de gemeente als klant kunnen bedrijven hun blik op de toekomst richten, groeien, innoveren en meer mensen van werk voorzien.