Op de zaterdag van Let’s Gro vond de allereerst Open Raad plaats in Groningen. Bij deze vergadering werd de agenda niet opgesteld door de politici maar door de inwoners van de stad. Alle stadjes konden vernieuwende initiatieven die zo een toevoeging kunnen vormen voor de stad. Uiteindelijk zijn er 11 ideeën uitgekozen die tijdens de Open Raad zijn voorgedragen aan de gemeenteraad.

Student & Stad heeft een aantal initialen geadopteerd, waaronder een wasserette waar eenzame ouders studenten ontmoeten door hun was te doen. Onze eigen Gerlinde van Smeden heeft dit initiatief geadopteerd samen met Folkerts van GroenLinks. Dit initiatief komt van een groep studenten aan de Kunstacademie Minerva. Door middel van een ‘sociale wasserette’ willen zij de Korrewegwijk dementievriendelijk maken. Ouderen krijgen hier een gevoel van bestemming door de was te doen, en studenten zullen in de tussentijd een praatje houden met de ouderen. Op deze manier zullen jong en oud nader tot elkaar komen.

Het was een zeer geslaagde middag, en er komt een volgende editie. Mocht jij een gaaf plan hebben voor de stad, kom de volgende keer vooral langs bij de Open Raad!

Comments are closed.