De gemeente Groningen gaat een cultuurcluster creëren in het Ebbingekwartier. De planning is dat de gebouwen en overige infrastructuur klaar zijn in 2019. Hiermee wordt er gezorgd voor huisvesting voor de culturele instellingen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Het Houten Huis en de Noorderlingen. Ook Cultureel Studentencentrum Usva gaat in 2019 verhuizen naar een locatie aan het Ebbingkwartier.
De realisatie van huisvesting op het Ebbingekwartier is nodige om de huisvestingsproblemen van meerdere culturele instellingen op te lossen. Afgelopen raadsvergadering is er definitief groen licht gegeven voor de realisatie van het cultuurcluster. De gemeente Groningen zal een kleine 4,5 miljoen gaan investeren. Daarnaast gaat er jaarlijks 125.000 euro subsidie naar de instellingen die zich in het cultuurcluster gaan vestigen, om er zo voor te zorgen dat de huur kan worden betaald.
We zien de realisatie van het nieuwe cultuurcluster als een waardevolle en belangrijke investering in de Groningse cultuursector. Instellingen kunnen zich in het Ebbingekwartier verder ontwikkelen, krijgen de ruimte om te werken met talent en kunnen daarnaast een mooie bijdrage aan onze stad blijven leveren.

Comments are closed.