Dat was onze eerste reactie toen we door het college op de hoogte werden gesteld van het nieuwe horecaconvenant dat de burgemeester met 70 procent van de horeca ondernemers in Groningen heeft gesloten. Doel; zoveel mogelijk de piekuren indammen.

Waarom deed hij dit?

Maar liefst 7 van de 10 partijen van de gemeenteraad willen de piekuren in zijn volledigheid afschaffen. Zij achten het nodig om voor jullie te bepalen wat goed voor je is wanneer je een biertje in de stad gaat drinken. Wat ons betreft belachelijk en geheel overbodig. Laat ondernemers toch lekker zelf bepalen wat zij voor een biertje willen vragen. Het staat daarnaast ook buiten kijf dat wanneer er alcoholmisbruik plaatsvindt, dit in praktisch alle gevallen thuis gebeurt.

Door de semi vrijwillige deelname aan dit convenant hoef je er nu nog niet voor te vrezen dat het piekuur vanavond bij de Cirkel is verdwenen. Wij vinden dit echter wel een zorgwekkende ontwikkeling. Nu is het nog vrijwillig, maar wat brengt de toekomst? Opgelegde minimum prijzen bij verenigingen? Wij zullen hier scherp op blijven en ons hiertegen verzetten.

Kortom; SP, CU, CDA, GroenLinks, PvdD, PvdA en Stadspartij; houd je toch bezig met belangrijkere dingen en laat de gezelligheid maar aan ons over!

Comments are closed.