Door een nieuw puntenstelsel kan je als huurder van een zelfstandige woonruimte recht hebben op een huurverlaging, maar je moet er wel zelf achteraan.

Duizenden huurders hebben recht op een huurverlaging per 1 oktober. Dat komt door een wijziging van het puntenstelsel voor sociale huurwoningen waarmee de maximale huurprijs wordt berekend. De huurverlaging kan variëren van een paar centen tot 200 euro. Verscheidene woningcorporaties hebben al aangekondigd dat ze waar nodig de huren zullen verlagen. Zo verlaagt Mitros de huren van 1838 woningen in Nieuwegein en Utrecht en Staedion de huren van 1415 woningen in Den Haag. Student & Stad weet echter niet hoe voortvarend de Groningse woningcorporaties hiermee om zullen gaan.

Hoewel wij hier vragen over gaan stellen aan het college roepen wij huurders op zelf alvast te controleren of ze in aanmerking komen voor een huurverlaging. Is jouw huurprijs onder de 710,68 euro? Check dan de WOZ-waarde van jouw huurwoning bij je verhuurder. Vervolgens kan je op de website van de Huurcommissie berekenen wat je nieuwe maximale huurprijs is, https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/huurprijscheck-en-puntentelling/ .

Comments are closed.