Groningen zoekt Koningen!

Ben jij iemand die de jongste stad van Nederland wil verbeteren? Wil jij op plaatselijk niveau bijdragen aan de prachtige stad Groningen en wil je daarnaast hét gezicht zijn van de vertegenwoordiging van de jongeren en studenten in onze noordelijke prachtstad? Ben jij iemand die op zoek is naar een onvergetelijke uitdaging?

Meld je dan aan om lijsttrekker te worden van Student en Stad, dé studentenpartij in de Groningse gemeenteraad!

 

Student en Stad

Student en Stad is in 1993 opgericht door een groep studenten. Zij vonden dat er in de gemeentelijke politiek veel over jongeren werd gepraat maar veel te weinig met hen. Om daar verandering in te brengen, stelden zij zich het jaar daarop verkiesbaar. En met succes. Sinds maart 1994 heeft Student en Stad haar plek in de raadszaal niet meer afgestaan.

Student en Stad vertegenwoordigt dus al ruim 20 jaar de stem van de jongeren in de Groningse gemeenteraad. Groningen is de stad met de jongste bevolking van Nederland. Daarbij past ander beleid dan bij andere steden. Beleid dat recht doet aan de belangen van jongeren, maar vooral ook beleid dat erop gericht is om de stad te laten profiteren van de aanwezigheid van zoveel jonge mensen.

We zijn een lokale partij en daarom niet gebonden aan regels of richtlijnen van bovenaf. Dit betekent dat wij elk voorstel bekijken met een open blik. Dit maakt ons pragmatisch en constructief.

Wij vinden dat jongeren de stad wat te bieden hebben. En in het kader van ‘practice what you preach’ laten wij dat ook in de gemeenteraad zien. Onze raadsleden zijn jong en studeren vaak zelf nog maar er zijn ook veel starters bij onze partij actief. Om zoveel mogelijk jongeren een politieke ervaring te bieden, wisselen we bij Student en Stad door. Dat betekent dat onze raadsleden het stokje na twee jaar overdragen aan hun opvolgers.

 

Speerpunten

Student en Stad vind dat het beleid van de gemeente Groningen recht moet doen aan de jonge samenstelling van haar inwoners. Wij komen natuurlijk op voor de belangen van jongeren in Groningen, maar wij zijn er ook voor de rest van de stad. Met een jonge, frisse blik bekijken wij al het gemeentelijke beleid. Anders dan andere partijen kunnen wij altijd kiezen voor innovatie, levendigheid en de kenniseconomie.

 

Student en Stad staat voor:

  • Kwalitatief goede en betaalbare huisvesting voor jongeren en starters. De huren blijven disproportioneel stijgen en huurders zijn steeds vaker het slachtoffer van malifide praktijken. Het woningaanbod moet groter worden om dit tegen te gaan;
  • Een goed bereikbare stad met de focus op fietsers. De fiets is een van de meest duurzame vervoersmiddelen. Daarom streven wij naar een vervoers systeem waarin de stad bereikbaar is met de auto maar in de stad de fiets voorrang krijgt;
  • Een bruisende stad waar talent zich goed kan ontwikkelen, met veel ruimte voor cultuur en evenementen;
  • Een groeiende kenniseconomie binnen  de stad. De stad moet een plek zijn om te studeren én om te blijven. Groningen moet een klimaat creeeren waarin bedrijven zich willen vestiggen en waarin start-ups kunnen opbloeien.
  • Groningen is een wereldstad. Diversiteit heeft wat ons betreft een positieve invloed op onze stad. In Groningen moet iedereen zichzelf kunnen zijn en moeten mensen die zich hier willen vestigen zich welkom voelen.

Gezicht van Student en Stad

Als lijsttrekker ben je tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018 het gezicht van de partij Student en Stad. Dit betekent dat je zowel in aanloop naar deze  verkiezingen als tijdens de verkiezingen je volledig inzet om onze partij te laten groeien en onze boodschap over te brengen. In de vorm van mediaoptredens, debatten, interviews en andere (studenten)evenementen, zal jij een podium krijgen om de visie van onze partij en jouwzelf te verspreiden.

We zoeken een verbaal sterk iemand met een groot netwerk binnen Groningen en de Groningse studentenpopulatie. Verder heb je affiniteit met studentenbelangen en interesse in (gemeente)politiek. Uiteraard zoeken we iemand met een grote liefde voor de stad Groningen.

 

Contact

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Student en Stad via fractie@studentenstad.nl of bel met één van onze raadsleden, Robbert Lammers, via 06-30855938.

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV inclusief motivatiebrief voor 21 december naar sollicitatie@studentenstad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Comments are closed.