Sinds kort is er een nieuwe verhuurders vergunning. Ook is er een nieuwe woondeal aangenomen. Deze twee dingen zorgen ervoor dat huurders sterker in hun schoenen staan tegenover verhuurders. Echter, de huurteams die ervoor moeten zorgen dat klachten van huurders behandeld worden hebben niet genoeg middelen om goed met dit nieuwe beleid aan de slag te gaan. 

500.000 euro

Onderdeel van de woondeal is dat er een half miljoen euro beschikbaar komt voor huurteams. Dit vinden wij fantastisch. Met dit geld kunnen we een professionaliseringsslag van de huurteams doen. 

Op die manier stellen wij huurteams beter in staat om huurders te beschermen tegen verhuurders die hun plichten verzaken of inbreuk maken op de rechten van huurders. 

Huurteams Niet Goed Op De Hoogte

Echter, huurteams zijn op dit moment niet goed op de hoogte van alle nieuwe regelgeving rondom hun branche. Daardoor kunnen zij huurders niet optimaal ondersteunen waardoor sommige huurders met hun klachten blijven zitten. 

Soms komt het zelfs voor dat de huurteams het advies geven aan huurders om geen aangifte o.i.d. te doen. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Wij willen graag huurteams die de huurders op de best mogelijke manier kunnen beschermen.

Motie Voor Professionalisering Huurteams 

In onze motie nemen wij vijf zaken op. 

  1. Een centrale naam
  2. Promotie
  3. Specialisatie
  4. Manager
  5. Database Jurisprudentie

Een centrale naam

Wij willen een huurteam onder een centrale naam zodat ze zo makkelijk mogelijk te vinden zijn voor huurders. Ook zal het centraliseren van huurteams tot betere kwaliteit van hun dienstverlening leiden. 

Marketing

Wij willen dat de huurteams bekender worden onder huurders. Daarom willen we verscheidene campagnes op verschillende platformen draaien om de huurteams zo breed mogelijk bekend te maken. 

Specialisatie

Wij willen dat de leden van huurteams zich specialiseren op bepaalde onderdelen zodat zo veel mogelijk vraagstukken op een goede manier behandeld kunnen worden. 

Manager

Wij willen een manager aanstellen om de gehele operatie goed te begeleiden. Op die manier zorgen we ervoor dat de huurteams zo effectief mogelijk te werk kunnen gaan om zoveel mogelijk huurders op een goede manier bij te kunnen staan.

Database Jurisprudentie

Wij willen een database met uitspraken zodat de huurteams makkelijk kunnen vinden wat in vergelijkbare situaties gebeurd is. Op die manier kunnen huurteams sneller werken en zijn ze beter geïnformeerd

Conclusie

De huurteams kunnen een professionaliseringsslag goed gebruiken. Met het budget uit de woondeal kunnen we grote stappen zetten. Op die manier zorgen we ervoor dat de huurteams effectiever worden en een betere dienst kunnen leveren.

Het gevolg daarvan is dat de huurders in Groningen een betere positie krijgen. Iets waar de stad, met haar vele huurders, beter van wordt.

Comments are closed.