Student en Stad zoekt campagneteam!

Woon, werk of studeer je in Groningen? Vind je het belangrijk dat jonge mensen de stad Groningen vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Heb je affiniteit met de standpunten van Student & Stad en wil jij je inzetten om de stad te overtuigen van deze standpunten? Dan zijn we voor de versterking van ons campagneteam op zoek naar jou!

Student en Stad

Student en Stad is in 1993 opgericht door een groep studenten. Zij vonden dat er in de gemeentelijke politiek veel over jongeren werd gepraat maar veel te weinig met hen. Om daar verandering in te brengen, stelden zij zich het jaar daarop verkiesbaar. En met succes. Sinds maart 1994 heeft Student en Stad haar plek in de raadszaal niet meer afgestaan.

Student en Stad vertegenwoordigt dus al ruim 24 jaar de stem van de jongeren in de Groningse gemeenteraad. Groningen is de stad met de jongste bevolking van Nederland. Daarbij past ander beleid dan bij andere steden. Beleid dat recht doet aan de belangen van jongeren, maar vooral ook beleid dat erop gericht is om de stad te laten profiteren van de aanwezigheid van zoveel jonge mensen.

Verkiezingen 2018

Na een succesvolle campagne behaalde Student en Stad bij de verkiezingen van 2014 twee zetels. De verkiezingen van 2018 willen we natuurlijk een nog groter succes maken. Vanwege de herindeling zullen de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen, in tegenstelling tot de rest van het land pas in november 2018 plaatsvinden. Op dit moment zijn onze fractie en ons bestuur druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de verkiezingen maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen.

Campagneteam

Wij zijn op zoek naar jonge Groningers die ons willen helpen om van de aankomen de verkiezingen een succes te maken. Binnen het campagne team zal je onder leiding van een campagneleider samen een plan maken om de stad te overtuigen van de standpunten van Student en Stad. Als lid van het team zul je op verschillende manieren met jouw talenten kunnen bijdragen. Niet alleen tijdens de campagne maar ook in de voorbereidingen zul je bezig kunnen houden met het uitzetten van een strategie, het organiseren van activiteiten, het voorbereiden van debatten, online en offline communicatie, fotografie en filmen, grafisch ontwerpen of wellicht met bezigheden waar wij nog niet eens aan hebben gedacht!

Wie ben jij?

Wij zijn opzoek naar enthousiaste mensen die denken een bijdrage te kunnen leveren aan onze campagne. Je voelt je thuis in Groningen omdat je hier woont, werkt of studeert. Daarnaast deel je de visie en standpunten van Student en Stad.

Wat bieden wij?

Als lid van ons campagneteam ga je een zinderende campagne tegemoet waarin je samen met een jong en enthousiast team een unieke ervaring opdoet. Je krijgt daarnaast een uitgelezen kans om in de keuken van de lokale politiek te kijken en leert alles over het draaien van een politieke campagne.

Enthousiast?

Wil jij onderdeel worden van ons campagneteam? Stuur dan voor 1 april 2018 een mail naar campagne@studentenstad.nl waarin je kort uitlegt waarom je graag zou willen helpen en wat je zou willen doen. We nodigen je dan uit om een keer bij ons lang te komen om kennis te maken.

Meer informatie?

Wil je liever eerst wat meer informatie? Dat kan! Kijk voor algemene informatie op onze website: www.studentenstad.nl. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met onze campagneleider via fractie@studentenstad.nl

Comments are closed.