Waar er de laatste tijd nog enige hoop leefde dat het allemaal wel mee zou vallen blijkt corona toch een hevige impact te hebben op ons land. Er worden verregaande maatregelen getroffen. 

Deze maatregelen zijn ervoor om zoveel mogelijk mensen veilig en gezond te houden. Het voelt bijna overbodig, maar we roepen daarom alle studenten op om zich in deze barre tijden aan de adviezen en wensen van de overheid te houden.

Geen Feestjes en Andere Bijeenkomsten

Natuurlijk valt een feestje niet los te zien van een student. Echter, feestjes met corona zijn wel een probleem. Natuurlijk kunnen we hier de woordgrap maken over corona bier, maar deze grap is de laatste tijd al zoveel gemaakt dat we deze kans aan ons voorbij laten gaan. 

Wij roepen studenten op om de komende weken geen feestjes te vieren. In cafes & clubs is dit al onmogelijk gemaakt, maar wij willen jullie vragen om ook qua huisfeesten jullie verantwoordelijkheid te nemen. Dit is het moment voor de student om te “shinen” met een verantwoordelijksgevoel van hier tot ginder. 

Zelfs al past een feest met 80 mensen nog binnen de norm van 100 die gesteld is, weten wij zeker dat een student slim genoeg is om te zien dat met 80 mensen in een kleine ruimte staan ook geen slim idee is. Of 60… of 45, goed, je snapt het wel.

Help uw Medemens

Er zijn ook vele initiatieven waarbij je je, met je corona-loze lichaam, in kan zetten voor de minder bedeelde medemens. Omdat studenten nu extreem weinig te doen hebben raden wij aan deze altruïstische zaken op te pakken. Dit is wederom een kans voor de student om zich van zijn beste, en ook vaak een onderbelichte, kant te laten zien.

Wel is het belangrijk dat je zeker weet dat je niet besmet bent als je aan deze zaken begint. Het zou natuurlijk jammer zijn als je met je goede bedoelingen een aantal mensen uit de risicogroepen het graf in helpt. 

Conclusie

Het zijn barre tijden waarin we allemaal even slim moeten zijn. Op de tijd van een mensenleven maken deze weken van gemiste feestjes en andere sociale contacten niet zoveel uit. Laten we ons hiervoor keren tot virtuele diensten, om tot het inzicht te komen dat we echt menselijk contact toch wel missen. Dan heeft deze hele crisis ons toch nog dichter bij elkaar gebracht. 

Succes!

Comments are closed.