GA NAAR DE PETITIE

Het gedoogbeleid op het alcoholverbod in het Noorderplantsoen gaat 1 juli door de burgemeester geschrapt worden. Inwoners die in het plantsoen genieten van een biertje krijgen vanaf 1 juli een boete van €95,-. 

Groep onruststokers

De burgemeester geeft aan dat de maatregelen getroffen zijn in verband met een groep van tien tot dertig onruststokers: “Zij veroorzaken voornamelijk in het gebied rondom de vijver overlast. ‘Dan moet je denken aan lawaai, harde muziek, drank- en drugsgebruik en het aanspreken van mensen’, zegt woordvoerder Hans Coenraads. De gemeente heeft de groepen volgens hem goed in beeld.”

Student en Stad is het er mee eens dat de overlast moet verdwijnen, maar vindt wel dat je je dan specifiek moet richten op de onruststokers. Dus niet 230.000 inwoners afstraffen voor tien tot dertig onruststokers.

Bruisende stad

Groningen is een bruisende stad pur sang, en dat hoort bij een studentenstad. In Groningen en zéker in het Noorderplantsoen moet je kunnen ontspannen. We zijn dan ook verbijsterd over het besluit van de burgemeester. 

Alle mensen, Stadjers en Studenten, moeten op het gras van het Noorderplantsoen van een biertje kunnen genieten, juist nu. Veel inwoners gaan door corona niet op vakantie. De vele mensen die klein behuisd zijn nemen we nu nóg een mogelijkheid tot ontspanning en recreatie met biertje of wijntje af. Daarnaast zijn juist in de zomerperiode zijn er minder studenten in de stad en gebruiken veel Stadjers het gras van het Noorderplantsoen.

Petitie

Dat mag niet en kan niet gebeuren. Steun daarom nu de petitie en zorg er voor dat we ook deze zomer kunnen genieten van het gras van het Noorderplantsoen.

Comments are closed.