De fietsenstalling in de Peperstraat gaat sluiten. De fietskelder onder het Forum is volgens de gemeente genoeg om alle fietsen in uitgaansgebied een plek te geven. De gemeente gaat zelfs een verbod op het parkeren van fietsen in dit gebied invoeren.

We zijn wel voor dit verbod omdat we vernomen hebben dat de vele fietsen in het uitgaansgebied problematisch zijn voor de hulpdiensten. Echter, de sluiting van de fietsenstalling kan tot grote problemen leiden.

Het plan van de gemeente is om de fietsenstalling eind november al te sluiten. Op dit moment is het voor iedereen nog onduidelijk of de fietsenstalling nodig is voor het opvangen van de gevolgen van het verbod. Niet slim dus.

Ons voorstel is om nog even te wachten met de sluiting van de fietsenstalling Peperstraat. Een te snelle sluiting kan voor de volgende problemen zorgen.

Problemen voor hulpdiensten

In het geval dat er allerlei fietsen in de Kleine Peperstraat komen te staan hebben de hulpdiensten daar last van. Omdat de Kleine Peperstraat buiten het “verbod-gebied” valt is de kans groot dat daar overlast ophoopt.

Wij willen graag dat het uitgaansgebied bereikbaar blijft voor hulpdiensten. Daarom houden wij de fietsenstalling op dit moment liever open.

Een tekort… achteraf

Het kan zo zijn dat er onder het Forum niet genoeg plaatsen zijn voor fietsen. Een aanvullende fietsenstalling is dan een prachtig ding om te hebben.

Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we dat niet zeker weten. Echter, de gemeente weet het ook niet zeker. Zij maken dus een voorbarige beslissing.

De uitkomst is, in het geval dat er te weinig plekken onder het Forum zijn, er overlast is. Die overlast had voorkomen kunnen worden door de sluiting van de fietsenstalling in de Peperstraat tegen te gaan.

Oplossing

De oplossing is om de fietsenstalling een aantal maanden langer open te houden. We kunnen dan data vergaren over het gebruik van de fietsenstalling en de overlast van fietsen in omliggende gebieden.

Nadat we die data hebben kunnen we een goede beslissing maken over de sluiting. Als er genoeg plekken onder het Forum blijken te zijn en er geen overlast is voor bijvoorbeeld hulpdiensten dan weten we dat. Dat is beter dan nu een mogelijk probleem creëren waar de oplossing nu al voor bestaat. 

Conclusie

Laten we nog even wachten. We gaan eerst data vergaren over gebruik van de fietsenstalling en overlast van de geparkeerde fietsen in het uitgaansgebied. We kunnen dan een afgewogen beslissing maken over de sluiting van de fietsenstalling in de Peperstraat.

 

 

Comments are closed.