De eerste lijsttrekker van Groningen is bekend. De sollicitatiecommissie is er uit en de nieuwe lijsttrekker van Student en Stad is op 11 januari 2018 voorgesteld aan het publiek bij de Constitutieborrel van Student en Stad. De nieuwe lijsttrekker van Student en Stad is Marten Duit.

Lijsttrekker Groningen 2018

De nieuwe lijsttrekker werkt naast student communicatie als fotograaf. Hij studeerde daarvoor aan de FotoAcademie. Tijdens zijn studie zat hij in het bestuur van zijn studievereniging en was Event Manager bij de KEI-week 2017. Momenteel is hij woordvoerder voor Student en Stad in de commissie werk & inkomen.

Lijsttrekker Groningen 2014

Natuurlijk was er in 2014 ook een lijsttrekker. Suzanne Klein Schaarsberg werd op haar 24ste lijsttrekker voor de studentenpartij Student en Stad in Groningen. Met een master op zak én een tweede master voor religiewetenschappen in het vooruitzicht, voerde Suzanne volop campagne voor deze lokale partij. Studenten.net had destijds een interview met deze ambitieuze studente over het belang van Studenten in de politiek:

“Student en Stad maakt zich onder andere hard voor een goede en betaalbare huisvesting voor studenten. Je ziet nu nog vaak dat de vraag naar kamers in Groningen groter is dan het aanbod. En als studenten een klein kamertje kunnen bemachtigen, betalen ze hier vaak te veel voor.“Daarnaast zetten wij ons ook in voor een bruisende stad. Waar wat te beleven valt in het weekend, waar horeca de ruimte krijgt en waar er genoeg plek is voor evenementen. Zodat Groningen de mooie stad blijft die het is.”

Lees het volledige artikel hier.

Wat willen we bereiken voor Groningen

In 2014 heeft Suzanne als lijsttrekker samen met de fractie vijf speerpunten uiteengezet.

  • Groningen om in te leven: elke student heeft recht op een kwalitatief goede kamer tegen een eerlijke prijs en de stad dient per fiets en openbaar vervoer goed bereikbaar te zijn.
  • Groningen om te genieten: de stad bruist dankzij de vele kroegen en festivals. Daarnaast is het culturele aanbod breed en divers en dat willen we graag zo houden.
  • Groningen van iedereen: Groningen staat bekend om de mix van studenten en stadjes. Wij zetten in op verbinding en begrip tussen deze twee groepen. Groningen is van iedereen, ongeacht afkomst, levensovertuiging of geaardheid.
  • Groningen van de toekomst: er zijn steeds meer internationale studenten, deze moeten zich thuis voelen in onze stad. Daarnaast heeft Groningen de doelstelling om in 2035 klimaatneutraal te zijn; daar moeten we hard aan blijven werken.
  • Groningen om in te werken: jaarlijks verlaat 70% van de afgestudeerden onze stad. We moeten een goed vestigingsklimaat creeren voor bedrijven en hen de ruimte geven om te innoveren.

Wil je precies weten waar we voor stonden en staan? Dat vind je in het verkiezingsprogramma 2014-2018. Wil je weten wat we de afgelopen vier jaar bereikt hebben? Blijf dan de blog volgen.

Tussentijdse wissel

Student en Stad heeft, gezien de achterban, een eigen interne structuur die afwijkt van de reguliere structuur van een politieke organisatie. De studentenpopulatie in Groningen heeft namelijk een veel snellere doorstroom dan de overige populatie. Daarom is er voor gekozen om op de helft van de raadstermijn, na twee jaar, de raadsleden van Student en Stad te laten wisselen. Zo heeft Suzanne in 2016 het stokje doorgegeven aan de huidige fractievoorzitter Arjen Banach. Op deze manier is het jonge element van de partij gewaarborgd en blijft er een frisse wind waaien.

 

Robbert Lammers | Raadslid
Robbert Lammers is Raadslid voor Student en Stad

Hij studeerde Internationale Betrekkingen aan de RUG en volgt nu een master Politieke Economie. Verder is hij facking lekker en woordvoerder voor de portefeuilles Beheer & Verkeer, Financiën & Veiligheid, Onderwijs & Welzijn in de Raad.

Robbertlammers@studentenstad.nl
06-30855938

 

 

Comments are closed.