“Ik wil later ook in Groningen studeren” is een kreet die op basisscholen door het hele land al geregeld wordt geuit. De reputatie van de stad als ‘echte studentenstad’ snelt zichzelf voorbij en heeft inmiddels ook toekomstige generaties bereikt.

De JOVD Groningen en Student en Stad vinden het belangrijk dat de stad ook in de toekomst haar deuren wijd open zet voor jongeren en studenten. De 12-jarigen van nu hebben nog een goed beeld bij onze stad. Wij zijn bang dat de stad dat straks niet meer van hen heeft, wanneer zij hier daadwerkelijk komen studeren.

De toon van politieke debat rondom jongeren en studenten is vaak fel. Daar is op zich niks mis mee, maar de JOVD Groningen en Student en Stad vinden het belangrijk om te benadrukken dat studenten en Stadjers vaak heel goed met elkaar om gaan. Daarom bieden wij de gemeenteraad van Groningen deze  bundel met liefdesverklaringen aan, met daarin gedeelde ervaringen van Stadjers en studenten.

Met deze verhalen in het achterhoofd, moedigen we de Raad aan om debatten over jongeren met een positieve insteek te benaderen.

JOVD en SenS

Klik op de afbeelding hiernaast om alle verhalen te lezen!

Comments are closed.