Groningen is één van de armste steden van Nederland. Echter is dit bij weinig studenten in de stad bekend. Dat is natuurlijk gek als je je bedenkt dat 1 op de 5 kinderen hier opgroeit in armoede. Anderzijds is Groningen ook de jongste stad van Nederland! Ookal leven deze doelgroepen naast elkaar, leven studenten en minima veelal langs elkaar heen. Wij nemen, als studenten van Groningen, de stap om juist de mensen die het echt nodig hebben te versterken. Daarom organiseert Student en Stad dit jaar, samen met G.S.C. Vindicat atque Polit en R.K.S.V. Albertus Magnus, Rocking Up X-MAS.

Met dit initiatief zullen wij, als studenten, luxe kerstpakketten rondbrengen bij mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In 2013 dit initiatief voor het eerst georganiseerd in Amersfoort. Dit jaar willen wij dezelfde vreugde, die het de voorgaande jaren in Amersfoort heeft gebracht, verspreiden in onze mooie stad Groningen. Op deze manier kunnen wij, als studenten, iets terug doen voor de mensen die een extra hulp kunnen gebruiken.

Heb jij interesse om je te betrekken bij dit project? Mail dan naar bestuur@studentenstad.nl en hopelijk kunnen wij met z’n allen deze mensen een onvergetelijke kerst bezorgen!

Comments are closed.