Verontwaardiging, en toch ook een beetje een gevoel van onrust. Dat was de stemming in de fractie van Student en Stad. Dit omdat 112 niet meer bereikbaar was. De fractie was daarom erg blij met het adequate handelen van de hulpdiensten in Groningen.

Op zulk soort momenten wordt het even extra duidelijk hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van onze hulpdiensten. Grappen als, “nu even niet van de trap vallen, want 112 ligt eruit” hebben toch een enigszins serieuze ondertoon. De fractie was daarom erg blij dat ieder fractielid verschillende politieagenten tegenkwam, toen ze zich gisteren naar de fractievergadering begaven. Het gaf ons een veiliger gevoel.

Daarom, voor alle hulpdiensten in Groningen, vanuit ons een dankwoord. Het zal gister een enorm turbulente situatie geweest moeten zijn. We zijn blij dat de hulpdiensten in Groningen zich hebben laten zien aan de mensen op straat, om hen een veiliger gevoel te geven en om adequater van dienst te kunnen zijn.

We zijn blij te zien dat we kunnen vertrouwen op onze hulpdiensten en het is mooi om te zien dat men in tijden van crisis initiatief toont en de kerntaak vervult. Ik denk dat vele mensen zich, met ons, veel veiliger hebben gevoeld door jullie aanwezigheid en zichtbaarheid.

Bedankt!

Comments are closed.