Je fiets, je gaat er mee naar college, de kroeg, je werk, zet soms iemand achterop, of old school voorop en gebruikt hem op de terugweg van de IKEA zelfs als vrachtwagen. Als student en stadsmens kan je niet zonder je fiets. Maar dan moet je hem wel goed kunnen parkeren als je op je bestemming aangekomen bent. 

Goed, vandaag staat de raadsvergadering van februari op de planning. We willen alleen nog even kort terug komen op de vergadering van januari. Daarin werd namelijk het stuk ‘Herinrichting Binnenstad-west’ besproken, waarbij bleek dat er veel fietsparkeerplekken zouden verdwijnen. Robbert schreef hierover de volgende bijdrage in de nieuwsbrief:

Als je door de Brugstraat komt, kan het je niet ontgaan zijn dat de stoepen vol staan met fietsen. Van de Doppio tot bij de Subway en aan de overkant vanaf de boekenhandel tot aan de Suit Supply. De Brugstraat wordt druk bezocht. Niet gek want naast leuke cafés en restaurants, huist de straat ook een Albert Heijn en de sociëteit van Albertus Magnus.

Fiets motie

Student en Stad was daarom nogal verbaasd om te zien dat in de nieuwe plannen voor de inrichting van het gebied A-straat, Brugstraat en Munnikeholm stond dat er 33 fietspakeerplekken uit de Brugstraat zullen verdwijnen. Ons lijkt het duidelijk dat er nu al te weinig plek is om je fiets daar netjes neer te zetten.
Wat ons betreft moeten er genoeg plekken zijn voor fietsers om hun fiets neer te zetten. Daarom diende wij afgelopen week een motie in op de plannen voor de herinrichting. Deze motie vraagt erom dat er voor de verbouwing van de Brugstraat klaar is extra plekken gerealiseerd worden. Dit kon wat ons betreft in de vorm van tijdelijke plekken die dan weer kunnen worden verwijderd als  er bijvoorbeeld in de uitvoering van het uiteindelijke plan een ondergrondse stalling gebouwd was.

De motie wist echter geen meerderheid te behalen. Vooral de college partijen gaven aan vertrouwen te hebben in de plannen: “het zal wel goed komen”. Wij vragen ons hardop af of het wel goed komt.

Meer lezen over de Herinrichting van de Binnenstad? Dat vind je hier.
Een fietsvriendelijke stad is één van onze speerpunten. Voor meer over onze speerpunten, kijk hier.

 

 

Robbert Lammers | Raadslid
Robbert Lammers is Raadslid voor Student en Stad

Hij studeerde Internationale Betrekkingen aan de RUG en volgt nu een master Politieke Economie. Verder is hij facking lekker en woordvoerder voor de portefeuilles Beheer & Verkeer, Financiën & Veiligheid, Onderwijs & Welzijn in de Raad.

Robbertlammers@studentenstad.nl
06-30855938

Comments are closed.