Afgelopen maandagochtend heeft Student & Stad actie gevoerd bij het levensgevaarlijke fietskruispunt aan de Eikenlaan. En dit bleef niet onopgemerkt! De lokale media waren snel ter plaatse om onze eigen verkeersregelaars in actie te zien. Via de links hieronder zie je wat er zoal in de media over de actie werd gemeld. Lijsttrekker Marten Duit stond de journalisten te woord.

Motie tunnel

Het kruispunt staat al jaren op de politieke agenda. Door herhaaldelijk aandacht te vragen voor de problematiek (mede met het indienen van een motie voor de aanleg van een tunnel), stemde de gemeenteraad vorig jaar dan eindelijk in met het uitvoeren van een onderzoek naar de aanleg van een tunnel voor het autoverkeer. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en de eerste ontwerpen liggen al op tafel.

Tijdelijke oplossing, veiligheid voorop!

Totdat de autotunnel er is, blijft de oversteek een dagelijks gevaar voor fietsers, voetgangers, automobilisten en buschauffeurs. Bijna aanrijdingen zijn aan de orde van de dag en dit vindt Student & Stad onaanvaardbaar. Daarom dienden we afgelopen september een motie in voor het tijdelijk plaatsen van stoplichten; een noodgreep om de veiligheid bij het fietskruispunt weer te kunnen waarborgen. Deze motie werd helaas verworpen door een meerderheid van de gemeenteraad. De verantwoordelijk wethouder zegde wel toe om per direct verkeersregelaars in te zetten tijdens de spitsuren. Deze zouden dan tot de herfstvakantie blijven staan.

Terug bij af

Nu de herfstvakantie en tentamenperiode voorbij zijn, zijn we weer terug bij af. Teleurstellend en onnodig. Daarom hebben we maandagochtend zelf het goede voorbeeld gegeven en met een team het verkeer in goede banen geleid: voorrang voor de fietsers en op gepaste momenten doorstroom voor auto’s en bussen. We gaan wederom in gesprek met de wethouder om voorlopig verkeersregelaars in te blijven zetten tijdens de spitsuren. Wij zetten ons in voor de veiligheid van ons allemaal!

Lezen wat de media schreef, kijk hier:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/201239/Student-en-Stad-voert-actie-bij-omstreden-kruispunt-Eikenlaan

https://www.oogtv.nl/2018/11/actie-studentstad-bij-gevaarlijke-oversteek-eikenlaan/

Comments are closed.