Vorige week hebben we uitgelegd wat short-stay is en waarom we tegen short-stay zijn. Wij waren toen positief over het behalen van dit doel. Er was namelijk nieuwe regelgeving op komst die short-stay aan banden gingen leggen.

Dit positieve gevoel is van korte duur geweest. De regelgeving die er nu dreigt te komen is een lege huls. Dat vinden wij absoluut niet kunnen. In deze blog gaan we je uitleggen wat er precies aan de hand is en hoe wij dat willen oplossen.

Bekijk hier onze uitzonderlijke video over dit onderwerp.

De Lege Huls

Op het eerste gezicht lijkt de regelgeving precies de goede kant opgegaan. Short-stay beleid wordt tegengegaan. Precies wat we willen. 

Echter, wanneer je iets dieper in de regeltjes duikt zie je het probleem. De uitzonderingspositie van de SSH. De SSH is een organisatie die huisvesting voor studenten aanbiedt. Dat vinden wij natuurlijk alleen maar goed, zolang het maar op een veilige en beschermde manier gebeurt. 

Door dit voorstel kan de SSH rustig doorgaan met het aanbieden van short-stay contracten. Hun uitzonderingspositie doet allemaal mooie regelgeving in een klap teniet. En niet alleen voor de SSH…

Als Een Uitzondering Over de Dam Is…

Deze uitzonderingspositie opent de deuren voor andere uitzonderingsposities voor andere partijen. Daarmee is het feest natuurlijk helemaal los. Op die manier heb je dus regelgeving die in principe short-stay stopt, maar aan iedereen een uitzondering biedt.

We zullen dus een situatie krijgen waarin de uitzonderingspositie van de SSH als argument gebruikt zal worden door anderen om ook short-stay contracten aan te mogen bieden. Dit kunnen we de andere partijen niet kwalijk nemen. Wij moeten als gemeente betere regels maken om te voorkomen dat deze situatie überhaupt gaat ontstaan.

Conclusie

Niemand krijgt een uitzonderingspositie. Short-stay is een belabberde deal voor iedere student en moet gewoon de stad uit. Wij sporen het college aan om hier werk van te maken. Wij verwachten dat de wethouder uitzonderlijk zijn best zal doen om dit voor elkaar te krijgen.

Comments are closed.