Aanmelden voor de lijst 2022

STUDENT & STAD IS OP ZOEK NAAR TALENT VOOR DE VERKIEZINGSLIJST

Ben jij student(e) in Groningen en enthousiast om beleid te maken en mee te beslissen in de kansen en problemen binnen de gemeente? Zou jij je graag willen inzetten voor de belangen van studenten en een mooiere stad willen achterlaten tijdens jouw studententijd? Zou jij naast jouw studie ervaring willen opdoen in de politiek? Voor de jongste partij van de Groningse gemeenteraad zijn wij nu op zoek naar talentvolle, beginnende studenten voor de verkiezingslijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

WIE WIJ ZIJN

Als Student en Stad zetten wij ons al sinds 1993 in om de belangen van studenten en jongeren te vertegenwoordigen in dé studentenstad van Nederland. Vanuit het oogpunt dat er beter met dan over ons kan worden gepraat zijn we sindsdien succesvol vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Een aantal belangrijke kernthema’s voor ons zijn: duurzaamheid, (jongeren)huisvesting, evenementen en cultuur, levendige binnenstad, het bevorderen van het studentenleven, internationalisering en inclusiviteit, en het bevorderen van een goed vestigingsklimaat voor start-ups en grote bedrijven. Wij geloven dat er binnen deze thema’s nog veel te verbeteren valt en willen hier graag de aanjager van zijn. Door middel van moties en initiatiefvoorstellen proberen wij van Groningen een nog mooiere stad te maken.

WAT GA JE DOEN

Ten eerste kun je tijdens de campagne al actief worden voor Student&Stad door je aan te sluiten bij ons offline of online campagneteam. Daarnaast kun je na de verkiezingen een belangrijke politieke bijdrage leveren door goed onderzoek te doen naar problemen die wij graag willen aanpakken. Daarnaast zou je na verloop van tijd onderdeel kunnen worden van onze fractie en woordvoeringen kunnen gaan doen, of in het ideale geval, zelfs in de gemeenteraad kunnen plaatsnemen. Je moet namelijk op de verkiezingslijst hebben gestaan om hiervoor in aanmerking te komen. Overweeg je dus om in de komende 4 jaar actief te gaan worden, dan moet je nu op de lijst staan! Dus grijp deze kans om politiek actief te worden en echt een impact te hebben tijdens jouw studententijd!

WIE ZOEKEN WE

– Iemand tussen de 18 en 21 jaar die studeert in Groningen en nog meerdere jaren in de gemeente blijft wonen
– Goed in teamverband kan werken
– Interesse heeft in politiek en sterk is in het voeren van debatten
– Analytisch en strategisch kan denken
– Zich graag wilt inzetten voor de belangen van studenten

WAT BIEDEN WIJ

-Een plek op onze verkiezingslijst
-De mogelijkheid om direct politiek actief te worden (in onze denktank of verkiezingsteam)
-Een plek waar je ervaring binnen de politieke wereld kan opdoen
-De mogelijkheid om jouw ideeën voor de stad gerealiseerd te zien worden, problemen binnen de stad op te lossen en om de stad Groningen te verbeteren
-Een team van enthousiaste en sociale studenten, met verschillende studieachtergronden
-Doorgroeimogelijkheden binnen de partij

Vul het onderstaande formulier in om te solliciteren!

Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, mag je een mail sturen naar justinuitendaal@studentenstad.nl of een appje sturen/bellen naar (+31647186130)

  • DD slash MM slash JJJJ